FREDAG 06. OKT 2023 - KL 21.00
KØB
FORSALG: 185KR

XIU XIU(US)

Med amerikanske Xiu Xiu er det uventede det eneste, du kan forvente. Forbered dig derfor på at blive både forundret og forarget, når de eksperimentelle electro-art-rockere vender tilbage til Danmark til efteråret og gæster Loppen fredag d. 6. oktober!

Det er ganske enkelt umuligt at sætte Xiu Xiu i bås. Bandet henter inspiration fra genrer som ambient og electro, såvel som pop og noise rock, og siden bandets dannelse i 2002 har bandet været usandsynligt produktive med hele 16 studiealbums i bagagen - hvis man altså medregner deres cover-album af Nina Simone og musikken fra Twin Peaks!?

Uanset om det er deres eget udefinerbare originale materiale eller skæve covers, er musikken altid fængslende og overbevisende, og i marts stod Xiu Xiu klar med deres seneste album Ignore Grief, hvor har bandet ladet sig inspirere af skrækhistorier fra folk, der kender bandmedlemmerne personligt.

"... they’ve done it again as the album is the most powerful and uncompromising album they’ve ever released [...] This is the mark of a, and I use this word properly, class" - Clash Magazine (9/10)

Halvdelen af albummet er baseret på ægte historier, den anden halvdel er opdigtet. Det er chokerende fortællingen, men det er ikke nødvendigvis meningen, at de skal chokere. Albummet er en måde at bearbejde ægte rædsel på, at finde mening i det og anvende det til at lindre smerten.

Den ene halvdel er sunget af det stiftende bandmedlem Jamie Stewart, den anden af Angela Seo. Den ene halvdel er eksperimenterende industrial, den anden eksperimenterende moderne klassisk. Det eneste, der er helt sikkert, er, at begge halvdele er noget ganske særligt.

Du kan derfor også forvente at opleve noget helt særligt og ekstraordinært, når Xiu Xiu lægger vejen forbi Loppen fredag d. 6. oktober!

TILFØJ TIL KALENDER
Fredag 06. okt 2023
Add to Calendar