ONSDAG 09. OKT 2024 - KL 20.30
KØB
FORSALG: 180KR

PHARMAKON(US)

KOLLAPS(AUS)

LANA DEL RABIES(US)

Den 9. oktober bliver en ualmindelig ond onsdag, når Loppen får besøg af New York noiseprojektet Pharmakon i selskab med post-industrialisterne KOLLAPS og mørk, eksperimenterende elektronika fra Lana Del Rabies. Pharmakon skulle egentlig have spillet på Loppen i 2020, men den koncert blev aflyst pga. "i-ved-hvad", så vi glæder os til en larmende revanche!

Margaret Chardiet er en tværfaglig lydkunstner, som er født og bosat i New York City. Margeret er opdraget af undergrundsmusikere og -kunstnere omgivet af en samling af byens lidenskabelige, kulturelle affald. 

I stedet for at følge en vej med videregående uddannelse, begyndte hun det eksperimentelle projekt Pharmakon i 2006, i en alder af 16 år. Pharmakon som projekt, enhed og proces har udviklet sig og eksisterer i en sand proteisk form, der udvikler sig sammen med (eller måske mere inden for) Margarets personlige erfaringer og autodidaktiske filosofier. Hendes arbejde som helhed er en tvungen selvbesiddelse, en fejring af vildskab og visceralitet, som performativt gør oprør mod et samfund, der aldrig har accepteret noget, det ikke også kunne udnytte. 

Chardiet bruger elektronisk syntese som et værktøj til at overføre denne selvbesiddelse fysisk og intra-rumligt ind i publikums kroppe. Klange bliver til temperament, vildskab til en social smitte eller biologisk rytme. Margaret har også spillet i adskillige punkgrupper, der strækker sig ud til et større internationalt D.I.Y. musikfællesskab, og har komponeret score og original musik til filmene Transfiguration (2017) og Sound of Metal (2019).

Pharmakon er for nogen udfordrende musik, der rykker ved de æstetiske grænser. Med primalskrig, skærende diskanthyletoner og overvældende oceaner af støj giver Pharmakon dig en næsten transcenderende oplevelse. 

KOLLAPS

Australske post-industrialister KOLLAPS (nu baseret i Europa) er en trio, der skaber en unik form for primitiv støj "beregnet til degenererede og outsidere". Bandets karakteristiske primordiale toner skabes ved hjælp af approprierede affaldsmaterialer som skrotmetal, rå plast og stålplader kombineret med blæserende percussion, bas og vokal. Dette er ikke nogen tom "industriel" gestus, for bandet er denne skabelsesproces en bogstavelig anvendelse af det postmoderne samfund mod sig selv.

Cold Spring udgav Kollaps' andet album 'Mechanical Christ' i 2019. Det nyeste album 'Until The Day I Die' blev udgivet i juni 2022.

LANA DEL RABIES

Lana Del Rabies er en fængslende kraft i den underjordiske mørke elektroniske musik. Hendes unikke blanding af industrial, gotisk støj og eksperimenterende metal dykker ned i den esoteriske brutalitet af menneskelig eksistens i en verden, hvor dommedag lurer overalt. Lana  for sine intense og medrivende liveoptrædener holder Lana Del Rabies mesterligt publikum fanget i en katarsis. Musikken råber fra det hinsides og afslører overraskende melodiske og melankolske øjeblikke inden for tumulten af støj og smerte.

Hendes første to albums, 'In The End I Am A Beast' og 'Shadow World,' udgivet af Los Angeles-pladeselskabet Deathbomb Arc, viser den futuristiske gotiske lyd, der modnedes på hendes anerkendte plade fra 2023, 'STREGA BEATA.'

Vi skulle egentlig have præsenteret Chardiet i 2020, men pandemien kom i vejen, så vi glæder os til støjende revanche den 9. oktober!

 

TILFØJ TIL KALENDER
Onsdag 09. okt 2024
Add to Calendar