FREDAG 04. OKT 2024 - KL 16.30
KØB
FORSALG: 230KR

A PLACE TO BURY STRANGERS(US)

STELLA ROSE(US)

 

New Yorks mest højtlydende band, A Place to Bury Strangers, rammer Loppen den 4. oktober! Gennem 20 år har Oliver Ackermanns hjertebarn svøbt fængslende popsange i kaotisk støj og reverb i sin helt egen genrekategori - som bandet selv betegner som ‘punk shoegaze’. Pas på trommehinderne og nyd turen!

Med en tilsyneladende tidløs og unik kombination af post-punk, noise-rock, shoegaze, psychedelia, og avant-garde musik, er det svært at tro på, at A Place to Bury Strangers sådan set har været i gang siden 2002. Gruppen blev formet af David Goffan og Tim Gregorio, der hurtigt fik følgeskab af den nuværende forsanger, guitarist og kreative kaptajn Oliver Ackermann - en musikalsk innovatør og effekt-padalsconneisseur. 

I 2007 underskrev Jon Whitney fra Killer Pimp pladekontrakten til bandets selvtitlede debutalbum på en serviet, der placerede A Place to Bury Strangers på det amerikanske landkort med en rosende anmeldelse fra det anerkendte musikmagasin Pitchfork. 

Det skulle dog blive den følgende plade, Exploding Head, der blev udgivet via Mute Records i 2009, der hentede trioen international anerkendelse. Numre som “Keep Slipping Away” og “Everything Goes Wrong” er næsten blevet nationalhymner for folk, der ikke kan lide popmusik, i kraft af Ackermanns uovertrufne evne til at bade cacthy guitarmelodier i kaotisk støj og syrede effekter. 

Gennem bandets 20 år lange karriere har de udgivet fem album, hvor den seneste See Through You (2022) igen, igen blev rost for Ackermanns evne til at genopfinde bandets lyd gennem stadig vildere eksperimenter med hjemmebyggede instrumenter og effekter. Hertil kommer en række opsamlinger, remixes og singler, hvor A Place to Bury Strangers lige nu er aktuelle med The Sevens - en samling af syv 7”-singler, der udgives gennem foråret 2024. 

New Yorkerne besøgte sidst Loppen i 2016, og ved samtlige besøg på københavnsk grund har de vist, at de er intet mindre end et forbløffende godt live-band. En shamanistisk opleves badet i grandios lyd, vanvittige afveje, transcenderende vibrationer og eksperimentation direkte på scenen - det er hvad, der venter på Loppen den 4. oktober!  

 

STELLA ROSE

Hun er Depeche Mode frontmanden David Gahans datter, men Stella Rose har fundet sin helt egen lyd, der hylder New Yorks rock and roll historie. Hendes debutalbum, Eyes of Glass, udkom i april 2024, og drager musikalsk inspiration fra legender som Patti Smith og Nick Cave ind i et mørkt pop-univers. 

Koncerten præsenteres i samarbejde med Swamp Booking.

TILFØJ TIL KALENDER
Fredag 04. okt 2024
Add to Calendar