LØRDAG 21. MAJ 2022 - KL 21.30
ENTRÉ: 110KR

WILLIAM CRIGHTON(AU)

MARC FACCHINI(SOLO)

William Crightons politiske folkrock besidder en vildskab og en punkattitude, der har sikret ham status som en af Australiens mest spændende sangere lige nu. I 2019 tog han Tønder Festival med storm og vender nu endelig tilbage til Danmark for at give koncert i de intime rammer på Loppen lørdag d. 21. maj 2022. Samme aften kan du også opleve fantastiske Marc Facchini, der snart er aktuel med nyt album.

Udover sin anseelige højde har australske William Crighton siden udgivelsen af ​​sin anmelderroste selvbetitlede debut i 2016 etableret sig som én af de største, nye giganter inden for roots og folk i sit hjemland og hinsides. Den mørke og majestætiske opfølger, Empire (2018), blev kåret til 'Årets Album' af Hoodoo Gurus' Dave Faulkner i Saturday Paper, mens Midnight Oil-trommeslageren Rob Hirst har lovprist Crightons ubeskrivelige australske vokalpræstation.

Men det er ikke kun derhjemme, at Crighton efterlader sine store, særegne fodspor. I 2019 gæstede han Danmark hele to gange, første gang med et besøg på årets Tønder Festival, hvor han gav en intens og meget rost koncert. Under en tour i Sverige og Storbritannien i det tidlige efterår 2019 blev der også klemt en københavnsk intimkoncert ind i pladebutikken BEAT på Vesterbro, hvor Undertoner bl.a. skrev:

”Lyden og udstrålingen var en svært kompleks størrelse, der trækker et hav af referencer efter sig. Neil Young, for eksempel, blev nævnt specifikt i en sang, ligesom Crighton tidligere har udgivet Young-nummeret “After the Goldrush” som B-siden på en single. Der var også lidt af landsmanden Nick Cave over hele stemningen og tekstuniverset, ligesom Leonard Cohen spøgte i kulissen.”

Senest udgav Crighton singlen, "This Is Magic", som følger op på den kraftfulde single, "Your Country", der udkom i september sidste år. Selvom det lettere dystre lydbillede fra Empire er skiftet ud med en mere laid-back sound, er de politiske undertoner stadig til at føle på, hvilket lover ufatteligt godt for hans kommende, tredje studiealbum, der er på trapperne. 

“William Crightonʼs new tune defies physics. It manages to walk a tightrope between relaying a powerful and serious message while also using disarming nostalgia and good humour, All the while being as catchy as hell. Iʼm not sure how he does it… itʼs Magic” – Henry Wagons, Double J

Crighton har været headliner på store festivaler både i Australien og over hele verden, herunder BluesFest, WOMAD, Woodford Folk Festival, BoomTown, Winnipeg Folk Festival, Cambridge Folk Festival og ikke mindst vores egen Tønder Festival. Som et resultat heraf samt god støtte fra streamingtjenester som Spotify fortsætter Crighton med at opbygge en dedikeret skare af følgere, og du vil uden tvivl blive en del af kulten efter koncerten d. 21. maj på Loppen.

Marc Facchini er en ener på den danske musikscene. I starten af 2010’erne var den dansk/italienske sangskriver frontmand i det KarriereKanon-vindende rockband Mescalin Baby, og senere i det genrebrydende artpop-projekt Mother Lewinsky. Siden 2015 har han turneret land og rige rundt, med sit dansksprogede soloprojekt, hvor Facchini’s psykedeliske neo-folk har fortryllet publikum på alt fra store festivalscener til tætpakkede dagligstuer.

I 2022 er Facchini aktuel med albummet, Breve Fra Babylon, indspillet sammen med nogle af landets mest anerkendte musikere. Et album, der igen bringer Facchini ud på de danske landeveje, med traditionen i den ene hånd, og innovationen i den anden. Førstesinglen "Betaler For At Puste" er netop røget ud i æteren, og det bliver uden tvivl en eminent aften med Marc Facchini til at sætte stemningen på Loppen, inden den australske mørkemand indtager scenen.​

TILFØJ TIL KALENDER
Lørdag 21. maj 2022
Add to Calendar