TORSDAG 11. NOV 2021 - KL 20.30
ENTRÉ: 130KR

OBS. KONCERTEN ER AFLYST GRUNDET SYGDOM

TUHAF

'MERE GULD' RELEASE

MURKY MUNROE(DK/IR)

Tuhaf har længe vundet sig ind i de danske musikelskeres hjerter og efter en flot modtagelse af deres debut-EP fra 2019, er bandet endelig klar med debutalbummet, Mere Guld, der slippes løs i november 2021. Det fejres med en tour, der tager det dansk-tyrkiske psychrock-orkester forbi Loppen til fest d. 11. november med Murky Munroe som special guest.

Tuhaf er et tyrkisk/dansk band, der spiller psykedelisk popmusik, med rødder i 70'ernes tyrkiske genre 'anadolu rock'. Siden 2015 har de rystet de skrå brædder i Danmark og Tyrkiet med deres kombination af gnistrende electropop, hvinende sjælere om savn og sorg og klassisk 70'er-rock i stil med Led Zep og Erkin Koray.

Den evigt karismatiske frontkvinde Berrin Bas styrer skibet gennem trøstesløs støvregn og stormende afgrunde, når Tuhaf tvinger deres publikum med på anatolsk genopdragelse.

Bandet udgav i 2019 deres EP, Gölgeden – i kølvandet debutudgivelsen fulgte blandt andet et headliner show i Lille Vega, en booking til den desværre aflyste Roskilde festival 2020, en DMA statuette som  Årets Nye Danske Rootsnavn i 2020 og ikke mindst uvurderlig live-erfaring fra scener i hele landet. Og nu er Tuhaf så klar med det spritnye album, Mere Guld, der udgives til november! 

Med Mere Guld bliver Tuhaf - som navnet angiver - i sporet fra deres EP med udgangspunkt i 70'ernes Tyrkiet, med folkeprotest, ungdomsoprør, samfundskritik og en eksplosion af kreativitet indenfor musikken. De byder på mere af samme skuffe, men selvfølgelig med nye interessante vinkler. Bandet har besluttet sig for at tilføje elementer af americana, og 90'ernes bølge af psykedeliske elektroniske trance-genrer - altsammen håndspillet og optaget analogt med hård stil i Københavns bedste punk & rock-studie Ballade Studios på Nørrebro.

Forvent dansable techno-takter og lange smukke instrumentalpassager såvel som rå guitarbårne riff-slaskere og flere af Tuhafs kompetente signaturballader med et tyrkisk islæt af gigantiske følelser og Torosbjergenes vinterkølige vindblæste vidder. Der er kort og godt god grund til at glæde sig til Mere Guld, og snyd ikke dig selv for at komme med til releasefesten på Loppen torsdag d. 11. november!

Bag aliasset Murky Munroe gemmer sig dansk-iranske Mazdak Khosravi. Født og opvokset i Århus Syd, blev barndomssomrene brugt hos mosteren i Californien. Denne kontrasterende opvækst, bragte et broget lydspor med sig, strækkende sig fra The Supremes og Chaka Khan, over Leonard Cohen, til West Coast hiphop og persisk tresserpop – alt sammen noget der har sat sig i Murky Munroes letgenkendelige soul-noir univers.

Murky Monroe udgiver sin anden EP, Eloise, fredag d. 12. november, så du kan helt sikkert forvente en masse fra EP'en, når han giver koncert på Loppen aftenen inden, hvor hans dybe og varme stemme fylder Loppens lokaler, inden Tuhaf fyrer op for en skøn dansefest!

TILFØJ TIL KALENDER
Torsdag 11. nov 2021
Add to Calendar