TORSDAG 14. OKT 2021 - KL 20.30
UDSOLGT

SQUID(UK)

DJ SET AF MADS GUNDERSEN & SEBASTIAN SAXTON

Squids krautrockede og eksperimenterende postpunk er uden tvivl noget af det mest spændende på den internationale musikscene lige nu, og sammen med bands som Black Midi, Black Country, New Road, Dry Cleaning og Porridge Radio, er Squid godt på vej til at bevise, at rocken langt fra er død. Med annonceringen af deres største tour til dato og udgivelsen af debutalbummet Bright Green Field, kan vi se frem til en vild og længeventet koncert på Loppen d. 14. oktober. 

Men et tårnhøjt ambitionsniveau og en nytænkning i måden at tilgå genrer som jazz, eksperimentalrock og postpunk, slår britiske Squid fast, at de ikke er som alle andre bands. Kvintetten bestående af kammeraterne Louis Borlase, Oliver Judge, Arthur Leadbetter, Laurie Nankivell og Anton Pearson, mødtes i Brighton i 2015, mens de var på universitetet. Gennem kærligheden til eksperimenterende jazzmusik og fremdrivende lyde fra 70’ernes Tyskland, fik drengene hurtigt dannet et band og udgav i 2017 debut-EP'en Lino.

I det følgende år fulgte flere singleudgivelser og et samarbejde med produceren Dan Carey (Black Midi, Fontaines DC, Kate Tempest, Franz Ferdinand m.fl.) og hans label Speedy Wunderground. Resultatet blev bl.a. singlen Houseplants, en hektisk og frenetisk postpunk-banger, der fik bandet til at stryge direkte ind på radiostationerne i Storbritannien, og gjorde Squid til et af de mest hypede bands hos BBC Radio 6Music, The Guardian, NME og utallige andre.

Artpunkerne i Squid er nu på vej med årets måske mest længeventede rockdebut Bright Green Field, der udkommer d. 7. maj. Og på tværs af talrige tidligere singler og ep’er har de allerde vist, at de har virkelig godt styr på at trække musikken i nye, maniske retninger. Deres vilde og dansable lyd koblet sammen med den forskruede vokallevering har ledt til en del sammenligninger med Talking Heads, men Squid er på ingen måde en kopi. Især på tracks som Narrator og The Cleaner bevæger de sig ud på territorier, der bliver så uforudsigelige, at bandet ikke kan forveksles med nogen andre.

Vi kan ærligt talt ikke være i os selv af begejstring over, at skulle byde de eksperimenterende briter velkomne på Loppen med deres skæve, karakteristiske postpunksange, rablende vokaler og quirky guitarfraser til oktober! Billetter kan købes på Tikkio nu.

DJ-set af Mads Gundersen & Sebastian Saxton
Med en fælles kærlighed til insisterende punk er Mads Gundersen og Sebastian Saxton, aka. DJ Wrestling og DJ Feriepenge, klar til at varme op med lyden af Londons eksplosive undergrund.

TILFØJ TIL KALENDER
Torsdag 14. okt 2021
Add to Calendar