ONSDAG 09. FEB 2022 - KL 20.30
UDSOLGT

OBS. KONCERTEN ER AFLYST!

SONS OF KEMET(UK)

OBS. Koncerten med Sons of Kemet på Loppen er desværre aflyst. Billetkøbere vil modtage information om refusion eller konvertering til gavekort via mail fra Tikkio - husk at tjekke spammappen i mailindbakken.

Efter succesen med deres fjerde og særdeles anmelderroste album, Black To The Future, har den Mercury-nominerede jazzkvartet Sons of Kemet annonceret tourdatoer i hele Storbritannien og Europa, og vi er stolte af at kunne præsentere dem live på Loppen d. 9. februar.

De seneste par år har vi set lidt af en guldalder i ny jazz, og ét af de nok vigtigste navne på den fremadstormende, britiske jazzscene er uden tvivl Shabaka Hutchings. Hutchings er saxofonist og involveret i mange forskellige musikalske projekter som dancepunk-afrobeatbandet Melt Yourself, afrojazzbandet Shabaka and The Ancestors, jazztronica-trioen The Comet Is Coming, det legendariske Sun Ra Arkestra – og sidst men ikke mindst, Sons of Kemet.

Sons of Kemet er moderne britisk jazz, der trækker tråde til både Charles Mingus og Pharaoh Sanders, men deres lyd er fusioneret med genrer som grime, soca, afrobeat og dub. Gruppen har spillet vild og eksperimenterende hybridjazz siden 2011, anført af Hutchings og Theon Cross på tuba samt en ond rytmegruppe med de to trommeslagere, Tom Skinner og Edward Wakili-Hick. 

“The most intriguing and consistently exciting force currently at work in British music” - CLASH 

Kvartettens nyeste album, Black to the Future, er et politisk, poetisk og veloplagt album, der er blevet til i kølvandet på amerikanske George Floyds død og de efterfølgende Black Lives Matter-protester i sommeren 2020. Gennem hver en rytme, melodi og ord kan gruppens vrede tydeligt høres, men samtidigt er det også en fejring af sort kultur og en opløftende fortælling om en fælles fremtid. Med gæster som blandt andre grime MC'en, D Double E, Kojey Radical og den britiske digter Joshua Idehen, tages Sons of Kemets fjerde udgivelse til nye højder.

'Black To The Future Tour' er bandets første turné længe, og efterfulgt af deres Mercury Price-nominering i 2018, har forventningerne aldrig været større. Få dem indfriet med et brag af en koncert på Loppen til februar.

 

TILFØJ TIL KALENDER
Onsdag 09. feb 2022
Add to Calendar