FREDAG 27. DEC 2019 - KL 19.30
ENTRÉ: 220KR

SANKT HELL 2019(DK/SE)

FIREBREATHER(SE)

BESVÄRJELSEN(SE)

ALKYMIST(DK)

(0)(DK)

GRUSOM(DK)

Så er det endelig blevet dén tid på året – tid til årets mest djævelske julefest, Sankt Hell! Ligesom de forgangne år, præsenterer vi et tætpakket metalprogram i de helvedes dage mellem jul og nytår, og i år kan du glæde dig til at få blæst øregangen igennem af et hårdtslående line-up bestående af:

Firebreather (SE)
Dannet i foråret 2016 og opstået af askerne fra undergrunds doombandet Galvano, har det Gøteborg-baserede sludgeband Firebreather hurtigt opnået stor opmærksomhed og hæder for deres distinkte, tunge lyd og sangskrivning. Med tunge riffs fra guitarist/vokalist Mattias Nööjd og hårde rytmer fra bassist Kyle Pitcher og trommeslager Axel Wittbeck, mikser Firebreather sludge og doom rock. Bandet har turneret med bl.a. The Moth (GER), Snailking (SWE), Zaum (CAN) og Boris.

Besvärjelsen (SE)
Svenske Besvärjelsen blev dannet i 2014. Selvom de har tydelige rødder i doom, ligger der også spor spor af progressiv metal, punk, folk og klassisk rock'n'roll i deres lyd, som alle er omhyggeligt vævet sammen, hvilket resulterer i en lyd, der er på en gang knusende tung og samtidigt yderst sofistikeret. Bandet udgav deres debut EP Villfarelser i 2015, som blev fulgt op af 2016s Exil EP, som var den første indspilning med trommeslager Erik Bäckwall (ex Dozer, ex Greenleaf). Begge udgivelser, selvom de er selvfinansierede og udgivet med meget lidt hjælp til promovering, blev godt modtaget af svenske medier og fik endda airplay på Sveriges nationale radio.

(0) (DK)
(0) er måske én af ​​de mest bedst bevarede hemmeligheder inden for danske undergrundsbands – man kan finde meget få bidder af information online om "parentes 0 parentes", men alligevel vælger musikerne at forblive navnløse, og i stedet lade deres barske og ekstreme lydbillede tale for dem. Deres selvbetitlede debut-EP blev oprindeligt udgivet i 2017 og testede grænserne for black metal, progressivt metal, drone og post metal på fire lange tracks - en krævende og mangesidet affære, der åbenbares i kaskader af raseri og dyster melankoli. Napalm Records genudgiver (0) i vinteren 2019.

Alkymist (DK)
Alkymist er en ny kraft i doom metal - en kraft, der på sin egen vis søger at bringe forandringens håb ind i en kaotisk tid. Bandet blev dannet i 2016 af guitarist Stefan Krey (Gas Giant) og bassist Kaspar Luke (Düreforsög) med intentionen om at skabe den tungest mulige musik i et progressivt og atmosfærisk univers. I 2017 blev besætningen fuldendt af sanger Peter Bjørneg (Detest) og trommeslager Philip Kjær Morthorst (The Ritual), og kvartetten indspillede herefter selv debut-EP’en ‘Element’, der udkom i januar 2018. EP’ens beåndede og originale tilgang til progressiv sludget doom samt det mystiske og minimalistiske visuelle udtryk skabte begejstring på den nationale scene, hvor forventningerne til bandets 2018 debut udgivelse har været mærkbare.

Grusom (DK)
Syv drenge fra Fyn, en kærlighed for 70'ernes syrerock og en vidunderlig stemme i Nicolaj Jul. Det er stort set, hvad Grusom kan koges ned til. Men bandet er så meget mere end det. De er tidligere blevet sammenlignet med The Doors, og Svendborg virker på alle måder som et absurd sted at finde et band, der spiller psykedelisk stonerrock. Det viser dog bare, at i Danmark kan alt ske. Ud fra den fynske gyldne muld træder disse syv drenge ind på scenen for at vise, at det ikke altid skal være død eller black. Dansk metal byder på så meget mere, og Grusom er bandet, der kan vise vejen.

TILFØJ TIL KALENDER
Fredag 27. dec 2019
Add to Calendar