LØRDAG 05. MAR 2022 - KL 21.00
UDSOLGT

PORRIDGE RADIO(UK)

GIRLCRUSH

Skal man tro de danske og engelske musikmedier, gemmer der sig bag det lidt fjollede bandnavn Porridge Radio et af tidens mest spændende nye rockbands. Med sangerinde og guitarist Dana Margolin i front, stormer Brighton-bandet frem med deres lette, konfessionelle indie-pop-punk sange, og kan opleves for første gang på dansk jord på Loppen d. 5. marts.

Man har hørt historien før. Menneske laver sange i soveværelset og danner et band. Man har også hørt inspirationskilderne før, Pixies, Yeah Yeah Yeahs, PJ Harvey og The Cranberries. Ja, Porridge Radio kan hurtigt ende i samme boks, som mange af deres rockmusikspillende landsmænd. Alligevel føles Porridge Radio både helt friskt og nyt.

Brighton-bandet leger med quiet-loud-dynamikker, postpunkede vokaler, storladne dreampop-landskaber og klassisk indierockguitar, men måden, bandet spiller musikken på, og hvordan de opbygger deres sange føles unik.

Dana Margolins sparsomme men dybe tekstunivers har ofte omdrejningspunkt om havet, familien og hjembyen, og efterlader dig med følelsen af at stå på kanten af verden og stirre ud i dybet. Selv de mest simple sætninger vokser sig store og betydningsfulde, og går hen og bliver næsten hypnotiske i Margolins overlevering.

Ikke mærkeligt har udenlandske medier allerede skabt lidt af en buzz omkring bandet, og selv danske Soundvenue kalder Porridge Radio for ”et af tidens mest spændende nye rockbands” og fik i marts anmelder Carl Windahl Bøllingtoft til at skrive ”…lige nu rammer de mig på en måde, som jeg ikke husker, at et nyt band har gjort i lang tid.”

girlcrush
Flade trommer, forvrængede guitarer og skarpsindige queer-feministiske fortællinger udgør kernen i girlcrush’s musik, og over simple akkorder og naive korstemmer sætter bandet kraftfuld lyd på deres ærlige fortællinger om livet.

Trioen, der består af Andrea, Marie og Nat, punkede DIY-lyd genføder næsten energien fra 90’ernes Riot Grrrl-bevægelse. Deres sange er dog samtidig legende og melodiske som højstemte popsange, og inspirationskilderne rangerer fra den sassy Princess Nokia til den eftertænksomme Phoebe Bridgers.

Efter succesen med EP’en ’Girlcruch’, i 2020 stod den feministiske punktrio sidste år klar med førstesinglen ”Lucky” fra deres kommende debutalbum. ”Lucky"- en upbeat og sårbar sag, men samtidig ironisk og flabet, som gør op med romantiseringen af date én med psykiske problemer. Netop psykisk sårbarhed er også omdrejningspunktet for trioens debutplade, som står til at udkomme dette forår.

Oplev Porridge Radio og girlcrush live på Loppen d. 5. marts!

TILFØJ TIL KALENDER
Lørdag 05. mar 2022
Add to Calendar