TORSDAG 11. APR 2024 - KL 20.30
ENTRÉ: 140KR

ALBUM RELEASE

OWN ROAD

FANCY INSTINCTS

70'ernes folktraditioner får nyt liv i danske Own Roads hænder! Kom og fejr udgivelsen af 'Year of the Dog' - et moderne folkalbum, der nikker anerkendende til Cohen, Dylan og Donovan - torsdag den 11. april!

Uden nævneværdig skelen til aktuelle trends har Own Road i over et årti i sandhed vandret sine egne veje i dansk musik. Undertiden har det ført Simon Skjødt Jensen, som gemmer sig bag navnet, ad kringlede og eksperimenterende musikalske stier, andre gange har han vandret på indie folkens lidt bredere landeveje. Målet er dog altid det samme: Den gode sangs strømmende flod, som han i sjælden grad formår at øse af med den slags melodier, som på én gang fremstår dugfriske, og som om de altid har været der.

Siden den plade fulgte en række yderlige udgivelser og en lang række koncerter, der etablerede Own Road som en personlig og original stemme på den danske alternative folk-scene. Flere musikere er efterhånden blevet inddraget, der er blevet legekammerater for Skjødt Jensen i hans ærlige og oprigtige univers, der kan favne både livets små krøllede fortællinger og de helt store længsler.

Det samme gør sig gældende for næste skud på stammen, 'Year of the Dog', der udkommer den 12. april 2024. Albummet har sine rødder i coronanedlukningen og er gennem de efterfølgende år vokset til 10 sange, der vidner om et liv vel levet. Fundamentet er og bliver den akkustiske guitar, men ved indragelse af andre sangskrivere og musikere, herunder Guy Dale (Mute Swimmer) og Hugh Atkinson og producer og komponist Thomas Richard Christensen, er 'Year of the Dog' endt med at blive Own Road mest velproducerede album til dato med et bredt instrumentalbillede. Lyrisk set bevæger Skjødt Jensen sig undersøgende rundt i både sit eget liv og eksistensen som sådan og beskæftiger sig med emotionelle problemstillinger via en ihukommelse af de følelser, oplevelser og fornemmelser, der rumsterer i én selv og os alle.

Med et nyt band i ryggen er Own Road klar til at løfte et rigt og mangfoldigt sangkatalog til nye højder – nu udvidet med den nye samling sange på ‘Year Of The Dog’ – stadig med en stærk stemme i front, underfundigt fortællende lyrik og sublime melodier, der fortsat finder deres egne personlige veje gennem et gammelt musikalsk landskab.

Kom og få en forsmag på 'Year of the Dog' på Loppen den 11. april!

FANCY INSTINCTS

Nogle gange med en alvor som Leonard Cohens og andre gange med en naivitet som Daniel Johnstons behandler Fancy Instincts’ sange det liv, der siver ind gennem sanserne, blafrer rundt i brystet og aflejres i
rutinerne. Det vemodige, det forvirrende og det latterlige – undertiden alle tre på samme tid, undertiden noget helt fjerde.

Med det akustiske fingerspil i centrum og vægt på teksterne kan musikken udmærket kaldes ”singer/songwriter” eller ”alternative folk”, men de usædvanlige akkorder og den uskolede stemme giver et fingerpeg om en sangskriver, der har lyttet mindst lige så meget til støjrock som til folk.

Håbet med Fancy Instincts er at udtrykke nogle af tilværelsens ”halve” tilstande: at gå i stå, at være halvvågen, at blive overvældet, at tvivle, forbløffes og måske – kortvarigt – forløses. Fancy Instincts udgiver sit debut-album, Looking at Dust, med elleve sange i år.

 

TILFØJ TIL KALENDER
Torsdag 11. apr 2024
Add to Calendar