SØNDAG 26. NOV 2023 - KL 19.00
ENTRÉ: 150KR

MILITARIE GUN(US)

GUMM(US)

RIVERHEAD

Militarie Gun blev til under pandemiens jerngreb, men er nu eksploderet ud af kælderen og har spillet en lang række europæiske festivaler denne sommer - heriblandt også Roskilde Festival. Men det bliver helt sikkert noget særligt, når den amerikanske hardcore-kvintet rykker indenfor i Loppens hule d. 26. november med Gumm og danske Riverhead som special guests!

"Not that long ago, Militarie Gun were just an idea. Now, they’ve made good on that idea" - Stereogum 

Det ovenstående citat siger meget om, hvad Ian Shelton​ og resten af Militarie Gun har opnået på ganske kort tid. I april 2020 udgav frontmand og Militarie-mastermind Shelton en dobbelt-single-demo kun en måned efter, at covid-19 havde sat en stopper for alle hans planer med sit daværende band, Regional Justice Center. 

Militarie Gun blev Sheltons måde at få afløb for hans frustrationer over ikke at kunne turnere eller lave musikvideoer for andre bands, som på det tidspunkt var hans primære indstægskilde. Kort efter var Militarie Gun et full-blown band med udvidelsen af trommeslageren Vince Nguyen, bassisten Max Epstein og guitaristerne Nick Cogan og William Acuña.

Herefter er det gået hurtigt, og hardcore-kvintetten fra LA har i løbet af de sidste tre år udgivet tre stærke EP'er, teamet op med one-man Virginia fuzz-pop-projektet Dazy på singlen "Pressure Cooker", der blev soundtracket til en reklame for ingen andre end Taco Bell (!!!)

I oktober 2022 udgav de fuldlængden All Roads Lead To The Gun Deluxe, der foruden sange fra de første tre EP'er også inkluderede bonus sange og på mange måder kan ses som en kulmination på bandets første to eskplosive leveår. Militarie Gun syntes på det tidspunkt ustoppelige og signede kort tid efter på Loma Vista.

I juni 2023 stod Shelton og co. klar med deres debutalbum Life Under the Gun. Bandets første rigtige studie-indspillede album, hvor bandet lykkedes at bibeholde energien og essensen fra deres første udgivelser - Born Against's ustyrlige guitararbejde, fremdriften fra hip hop, up-front bas a la Fugazi - og vigtigst af alt, hooks.

Militarie Guns sange er øjeblikkeligt mindeværdige og besidder en melodisk sensibilitet, der er lige så inspireret af Robert Pollard og Paul McCartney, som den er af Black Flag. Så gør dig klar til at blive hooked, når hardcore-kvintetten indtager Loppen søndag d. 26. november!

GUMM
I de sidste par år har Gumm gjort sig bemærket med deres hektiske og intense hardcore, der trækker på DC fra midten af 80'erne. Bandet imponerede med EP'en Piece It Together fra, og i april fulgte de endelig op med det mindst lige så skarpe debutalbum Slogan Machine.

RIVERHEAD
Det danske rockband RIVERHEAD udsendte sit andet album Cancer 28. april 2023. Det er en usleben, melodisk rockplade, der emmer af medlemmernes baggrund i hardcore og metal og samtidig viser et band, der går nye veje med et mere sårbart udtryk.

I mødet med bandets nye frontmand, Jacob Bredahl, er sangskrivningen skærpet og sammenspillet intenst og dynamisk på rocksange som "Broken Boy" og "Numb To The World". Riverhead spiller med følelserne ude på tøjet, og det kan bl.a. mærkes på et nummer som "0806" - bandets første akustiske sang.

TILFØJ TIL KALENDER
Søndag 26. nov 2023
Add to Calendar