ONSDAG 16. DEC 2015 - KL 20.30
UDSOLGT

MIKAEL SIMPSON

MIKAEL SIMPSON

Mikael Simpson leverede ikke bare én men to udsolgte koncerter på Loppen i 2014. Nu er han endelig tilbage i vores intime rammer på Christianshavn!

2014 var ligeledes året, hvor Mikael Simpson udgav albummet ”Overspring”, der uden varsel kom på gaden som det ophavsmanden, med vanlig skæv underfundighed, rubricerede som ”en mindre Beyonce”. Ifølge medierne var der nu tale om ”en stor Simpson” – hvor sangeren, sangskriveren, produceren og radioværten havde samlet ”Nogle sange, lyde og sager, som jeg har arbejdet på gennem de seneste tre år, men ikke helt ved, hvad jeg skal stille op med”. 

Karrieren igennem er Mikael Simpson gået ad sine helt egne musikalske veje og har undervejs udviklet sig til det Berlingske har kaldt en ”særlig ånd med en særlig sound”. Sammen med bl.a. Lise Westzynthius og Henrik Vibskov var Mikael Simpson i 90erne aktiv i bandet Luksus, der udgav to meget roste albums. Simpson gik derefter solo med den dansksprogede debut ”Os 2 + Lidt Ro 2002”, der fik en overstrømmende modtagelse i medierne, der bl.a. talte om ”et af de mest udfordrende og grænsesøgende danske albums i nyere tid”. I 2004 udkom gennembrudsalbummet ”De 10 skud” – til fem stjerner i Gaffa der bl.a. skrev om en udgivelse med ”endnu mere nerve, nærvær og hjerte – hvilket er mere, end nogen sjæl kan forlange.” I 2006 udsendte Simpson ”Stille Og Uroligt”, der både blev en stor kunstnerisk og kommerciel succes. P3 gjorde singlen ”Jeg tror jeg sidder fast” til Ugens Uundgåelige og belønnede efterfølgende Mikael Simpson med P3 Prisen og 100.000 kr., mens Gaffas læsere tildelte ham prisen som Årets Sanger. Da Danish Music Awards gjorde musikåret 2006 op, blev Mikael Simpson hædret med statuetten som Årets Danske Sangskriver. 

2009-udspillet ”Slaar Skaar” blev i Politikens seks hjertede anmeldelse kaldet ”en foreløbig kunstnerisk kulmination (…) Resultatet er ikke sensationelt anderledes. Blot bogstavelig talt enestående.” P3 gjorde singlen ”Inden du falder i søvn” til Ugens Uundgåelige og endnu engang, viste Simpsons særegne univers sig at spille fornemt op imod tidens toneklang i øvrigt. ”Noget laant noget blaat”, kaldte Mikael Simpson i 2011 sit femte soloalbum. Igen til massevis af stjerner fra anmelderne – bl.a. fem fra Gaffa der skrev om ”en mørk og melankolsk, foruroligende og hjemsøgende, uhyre stemningsmættet og intenst knugende lille genistreg af et værk.” Simpson samlede i 2012 karrieren so far på opsamlingen ”Kompilation 2002 – 2012” – og 10 års jubilæet blev bl.a. fejret med syv albumkoncerter på Aveny-T i København.

Live er Mikael Simpson en særdeles habil entertainer og performer der, sammen med sit stærke band, giver det musikalske blåsyn fra pladerne et skud udadvendthed, der gør enhver Simpson-koncert til en særlig oplevelse. Over årene har Mikael Simpson på imponerende vis formået at fastholde et stort publikum såvel som et hengivent anmelderkorps. I nyere tid har manden sideløbende med sit musikalske virke givet den som særdeles veloplagt radiovært på programmet "Formiddagen på P6 Beat". 

"Ingen andre lyder sådan. Det må være den største kompliment, en musiker kan få. Og den fortjener Mikael Simpson, som på en række udspil har fremmanet en elektronisk influeret klangverden, hvor blånende lys, soveværelsesfølsomhed og på én gang poetisk og ramsaltet poesi foldes ind i depressive fornemmelser" - Berlingske

"...’Overspring’ ligger da også i forlængelse af tidligere opsamlinger af alternative versioner, og den muligvis skødesløse samling af nye sange og instrumentalnumre manifesterer atter, at ingen behersker det særlige rum af kompromisløs tristesse og boblende elektronisk puls som Mikael Simpson" - Politiken

"...han har som få andre også haft held med at skabe sit helt eget univers, der nu er blevet beriget med endnu en række små, dunkelt pulserende hjertekamre, man kan gå på opdagelse i" - Ekstra Bladet

TILFØJ TIL KALENDER
Onsdag 16. dec 2015
Add to Calendar