TIRSDAG 19. MAR 2024 - KL 20.30
ENTRÉ: 190KR

LORD APEX(UK)

FELIX DE LUCA & GHOST NOTES(DK/FO)

Lord Apex er godt i gang med at gå fra en status som kult-rapper til rapkomet på den internationale hip hop-scene. Dyk med ned i hans alsidige beats og eftertænksomme tekster, når den britiske rapper lægger Loppen ned tirsdag d. 19. marts 2024!

Det er ofte blevet sagt, man er nødt til at dykke ned i ens yndlingskunstneres inspirationskilder, hvis man virkelig vil forstå, hvordan de skaber deres musik. Det samme gør sig gældende for britiske Lord Apex, som er et sjældent syn på nutidens hip hop-scene, og hans musikalske lærdom er et kaninhul af forskellige påvirkninger, hvilket også gør sig gældende hos de producere, musikere og DJ's, han arbejder sammen med. 

Lord Apex er skolet i spillet. Han er en vaskeægte crate-digger med en holdning til alt, hvad han lægger ører til - et træk, der adskiller ham fra sine jævnaldrende rapkolleger. Han nægter at lade sig begrænse til en genre, men det er tydeligt hører toner af Madlib, J Dilla og MF DOOM, og der er ikke noget at sige til, at Mos Def valgte Lord Apex som support-act, da han annoncerede sin Black On Both Sides Europatour i 2020.

Det er en ren og ægte energi, der stråler fra Lord Apex. Midt under en koncert i Leeds tog rapperen sig tid til at facetime med sin mor for at ønske hende tillykke med fødselsdagen. Han bekymrer sig om menneskerne i sit liv, og lader det komme tydeligt frem i sine ord og billeder. Han en særdeles produktiv persona og med 11 EP'er og hele 11 fuldspillere - heraf hele to album i 2022 - er rapperens integritet kun er vokset for hver udgivelse.

"It’s inside the margins, where Lord Apex really excelled, providing sharp, honest and reflective stoner music, that has won him hordes of fans the world over" CLASH

Ovenpå supportjobs for både Freddie Gibbs og Action Bronson synes det internationale gennembrud lige for døren, men det virker næsten underordnet for den britiske rapper. Anerkendelsen fra sine rapidoler og muligheden for at kunne give sig hen til sin kunst betyder mere. Med den hype, der omgiver Lord Apex lige nu, tyder det dog på, at det kun går én vej for den britiske rapper.

Om ti år - måske mindre - vil Lord Apex uden tvivl hører hjemme i samme liga som Freddie Gibbs, Griselda, Quasimoto, SlumVillage og mange flere, men inden da får du nu chancen for at komme helt tæt på den britiske rapper på Loppen d. 8. november. 

FELIX DE LUCA & GHOST NOTES 

Felix De Luca & Ghost Notes debuterede deres sammenarbejde i starten af 2022, i form af EP’en "Italian Weekdays" og senere samme år, udgav de albummet “Global”. Begge er allerede kendte på den danske hiphop-scene, hvor De Luca har gjort sig bemærket med hans eksperimenterende, engelsksprogede rap og Ghost Notes med sine produktioner i det færøske hip-hop ensemble SWANGAH samt for Lord Apex (UK) og M.O.P. (US). 

Over støvet sample-baseret produktioner, trækker lyden tråde til amerikanske Griselda Records og en moderne version af halvfemsernes Amerikanske eastcoast rap scene. Den nyopstartede duo har i 2024 lagt ud med en strøm af single udgivelser og varsler et nyt album til sommer.

Denne koncert på Loppen bliver første gang du kan opleve Felix De Luca & Ghost Notes live.

 

TILFØJ TIL KALENDER
Tirsdag 19. mar 2024
Add to Calendar