ONSDAG 01. JUN 2022 - KL 20.30
ENTRÉ: 120KR

KOGEKUNST

ASSEGAI

Glæd dig til hjemmebagt kogepop og psykedelisk hypnorock, når Kogekunst og Assegai tager på fællestour i starten af sommeren, der tager de to bands forbi Loppen onsdag d. 1. juni. 

"Kogekunst er et band, der bygger på spilleglæde og den følelse, der opstår, når mennesker mødes gennem musikken."

KOGEKUNST startede legen i Simon Mariegaards kolonihavehus, hvor han og Oskar Krusell begyndte at indspille timelange improvisationer, der mundede ud i 50 sange og 30 lyttere på SoundCloud. Sidenhen er udtrykket blevet forfinet, og med koncerten på Roskilde Festival i 2019 og udsolgte shows i København og Aarhus ser det ud til, at forholdet mellem antal sange og lyttere er ved at vende. Og det er jo herligt nu, hvor der er endnu mere nyt på vej:

"Vi arbejder lige nu på den tredje plade, hvor vi igen forsøger at gøre mere af det hele, og kommer til at vise Kogekunst fra en mere orkestreret side. Mere bagt, mere poppet, mere hammer, mere dans, mere mod, mere glæde, mere sygdom, mere fest, mere violin, mere skønsang, mere flyder, mere bræk, mere knas, mere white noise osv. Med forskelligartede samarbejdspartnere, skal der males et nyt billede, stryges gamle vaner, nedbrydes grænser og laves god kunst. Dét er det vigtigste."

Så tag med verdens mest fucked rejsebureau til Kokkeland, hvor fængende pop og impro-musik lever side om side, og lyrik og idiotiske slogans har kaninsex. Der spilles kort sagt på folkelighedens strenge uden leflen, mens Simon og Oskar leger som de bedste venner og trygt fører dig ved hånden dybt ind i Kogekunst-universet.

En ASSEGAI er en slankt spyd, der især bruges i de Bantu-talende dele af Afrika, men bare rolig. I selskab med dette band behøver hverken at dukke dig eller kaste urolige blikke over skuldrene! Assegais eneste våbenarsenal er nemlig deres instrumenter, og sammen frembringer de, hvad man bedst kan beskrive som en slags psykedelisk hypno-rock, der også havde sikret bandet en plads i programmet på den aflyste Roskilde Festival i 2020.

Dengang havde bandet netop udgivet deres debutalbum, Kraal, og som Roskilde Festival skriver, så taler vi om et album med syv sange med "sangtitler på fremmede sprog, der kalder på særlige farver, smage og følelser. Når man lytter til albummet, lyder det ikke som et ungt band fra Aarhus."

Hvis du er til hypnorock – alt fra vest-afrikansk ørkenblues til indisk psych – vil du helt sikkert være til Assegai. Glæd dig til at opleve dem sammen med Kogekunst på Loppen d. 1. juni!

TILFØJ TIL KALENDER
Onsdag 01. jun 2022
Add to Calendar