LØRDAG 25. FEB 2023 - KL 21.00
ENTRÉ: 130KR

VINTERJAZZ X LOPPEN

KLIMAFORANDRINGER

LAUST MOLTESEN

Klimaforandringers pulserende afro-psych er en sjælden fugl på den danske og internationale musikscene.​ Til januar udgiver super-sekstetten deres tredje album, Mørket på solens krop, og giver efterfølgende koncert på Loppen lørdag d. 25. februar under Vinterjazz med Laust Moltesen som special guest!

Med en hyper-eklektisk indgang til arbejdet med et bredt spektrum af traditionstunge etniske stilarter omsmelter Klimaforandringer ældgamle rytmiske strukturer, tonesprog og jordbundet poesi til nye originale miksturer, som musikalske druider. Og seks mands-bandet trives i rollen som verdensmusikkens enfant terrible, der løssluppent sammensætter elementer af alt fra kraut og progrock til vestafrikansk polyrytmik, 70’er psykedelisk guitar og storsvingende tropicalia i et ufatteligt tight og originalt udtryk.

Klimaforandringer udgav deres debutalbum, Ånder, tilbage i 2016 og stod allerede klar med opfølgeren, Slægt, året efter til flotte anmeldelser hos bl.a. Gaffa og Jazznyt, hvor musikken ifølge anmelder Niels Overgård er "som skabt til lytterne, der trænger til et alternativ til det alternative", og roser bandet for deres:

"... insisterende og pågående grooves der flere steder understøttes af firserglade electrotrommer vokser frem som en avantgardistisk version af Talking Heads" - Jazznyt

Til januar er Klimaforandringer endelig klar med deres tredje album, Mørket på solens krop, der ifølge bandet selv bærer præg af en længere modningsproces. Musikken er lavet af et mørkere stof og knytter i trance-inducerende lydlandskaber dybe forbindelser mellem medrivende lag af polyrytmik, potent klubmusik og kraut. Her mødes unisone prog-rockede forløb, ørkenrockede guitarer og auto-tune i naturlig forening med 80-fersk klaver, koriske vokaler og brede, ambiente synths.

Mørket på Solens Krop er skabt i slipstrømmen af et skabelsen af et nyt liv, hvor tekstforfatter Lars Bech Pilgaard i simple tekster beskriver følelser forbundet med faderskabet og griber efter at udtrykke frustrationen og afmagten over verdens urolige tilstand, ulykker og ulighed.

Førstesinglen "Vår" kan høres allerede nu via diverse streamingtjenester, og lørdag d. 25. februar kan du godt glæde dig til at blive revet med på en fantastisk rejse, når Klimaforandringer igen besøger Loppen!

Klimaforandringer består af Lars Bech Pilgaard, Taus Bregnhøj Olesen, Mathias Winther Kjeldsen, Rasmus Kjær, Rune Lohse og Anders Vestergaard, som tilsammen har baggrund i grupper som SVIN, Girls in Airports, Yngel, Under Byen, Bisse, Firs og Horse Orchestra.

LAUST MOLTESEN
Laust Moltesens musik er vægtløs og nysgerrig, fysisk og fortællende. Sansemættede observationer af sorg, neoromantisk naturbesjæling og hyperzoom på øjeblikke bæres frem af et legesygt guitarspil med rødder i vestafrika, oldblues og folk - lidt som at høre en version af Nick Drake, der er vokset op i Mali.

TILFØJ TIL KALENDER
Lørdag 25. feb 2023
Add to Calendar