SØNDAG 04. DEC 2022 - KL 15.00
ENTRÉ: 90KR

POLYCHROME, LOPPEN & LOCO JAZZ PRESENT:

KA BAIRD(US)

GNOM

AT CHRISTIANIA BØRNETEATER

OBS. Der modtages kun kontanter i baren på Christianias Børneteater, så husk cash!​

I samarbejde med Polychrome og Jazz Club Loco er vi stolte over at kunne præsentere den amerikanske multiinstrumentalist, producer og performer Ka Baird, der indtager Christianias Børneteater til en matinékoncert søndag d. 4. december med GNOM som support!

Hver enkel udgivelse fra Ka Baird (de/dem) er forbundet med et element af overraskelse. Den New York-baserede multiinstrumentalist lader sig på ingen måder begrænse i sit musikalske virke, og følger på enestående vis sin egen vej uden at vige tilbage for hvilket som helst sonisk medium, der kan hjælpe med at udtrykke deres kunstneriske ideer. 

Trods flere anmelderroste album er Ka Baird måske bedst kendt for sine live-solooptrædener, som typisk omfatter udvidede vokal- og åndedrætsteknikker - typisk med inddragelse af elektronik og psykoakustisk samspil mellem fløjter og andre blæseinstrumenter - i en søgen efter bevidsthedsudvidelse og ekstrem frigørelse gennem fysisk anstrengelse.

Ka Baird er desuden et af de stiftende og fortsat eksisterende medlemmer af det psykedeliske folk-band, Spires That In The Sunset Rise, der blev grundlagt i Chicago i 2001, og solodebuterede først i 2017 med albummet, Sapropelic Pycnic, som blev opfulgt af Respires i 2019, som fik rosende ord med på vejen fra bl.a. Pitchfork:

"This is heady music with a physical presence: an intensely private communion with some unnameable, unknowable other, translated into a force you can feel in your bones" - Pitchfork (7,8/10)

Sidste år udgav Ka Baird i samarbejde med den nu afdøde avantgarde komponist Pekka Airaksinen albummet, Hungry Shells, og til vinter kan du opleve den amerikanske vokalist, mulitinstrumentalist og performer, når de gæster Christianias Børneteater til en matinéoptræden søndag d. 4. december.

GNOM ligger i et afsindigt krydsfelt af trance, new age og black metal. Musikken er et emotionelt overload; en æterisk damp af savtakkede synthesizere, fløjlsteksturer og hårde guitar riffs. Det er lige dele instrumentalt, som det er båret af skrigevokaler, men de pulserende trommer og melodier stopper aldrig: mere vil have mere, og GNOM er den ustoppelige parasit. En brutal sorg og en følsom ro.

Med GNOM står musiker og producer Anders Bach for første gang på egne ben som solist. GNOM præsenterer sin musik live i et eksplosivt duoformat mellem Anders på trommer og Rune Risager på guitar. Det er et hyperintenst og tårevædende dramatisk spektakel fra start til slut.

TILFØJ TIL KALENDER
Søndag 04. dec 2022
Add to Calendar