LØRDAG 11. OKT 2014 - KL 21.00
ENTRÉ: 70KR

LEVITATION / BAD AFRO / GEARBOX PRÆS:

FRIBYTTERDRØMME

THE JANITORS (SE)

TYRANTS & KINGS

DJ JAN SNEUM

I en lejlighed på Nørrebro, bag pladebutikken Repo Man i Fensmarkgade, holder pladeselskaberne Bad Afro Records og Levitation til sammen med booking bureauet gearbox AGENCY. En varm sommerdag blev det besluttet at lave en fælleskoncert med aktuelle navne og den bliver nu en realitet lørdag den 11/10 på Loppen i København. Levitation byder på de snart album debuterende Fribytterdrømme, gearbox AGENCY præsenterer Tyrants & Kings, der for nyligt udgav deres 3. album, og Bad Afro hiver The Janitors ned fra Stockholm, fordi de udgiver en 12” EP på selskabet den 22. september. Jan Sneum binder aftenen sammen bag DJ pulten.

 

FRIBYTTERDRØMME

Fribytterdrømme er dansksproget psykedelisk syrerock, når det er allerbedst. Med en unik blanding af naturgiven tilbagelænethed og befriende intensitet, navn efter Tom Kristensens digtsamling "Fribytterdrømme" fra 1920, og en gennemgribende (u)sund interesse for 60'erne og 70'ernes syreflip tager Fribytterdrømme den lyriske arv op og spiller sig ind i et lydunivers, der med legendariske danske bands i bagagen og blomster i håret går tilbage til græsrødderne - og ud over stepperne mod det uendelige univers! Men samtidig med at båndet til forgangne årtier er tydeligt, formår Fribytterdrømme at tilføje den musikalske arv deres helt eget eksplosivt euforiske twist, der genopliver og redefinerer genren - og sender tilhørerne langt ind i en ny æra!

Fribytterdrømme arbejder i øjeblikket på deres debut album, der udkommer på Levitation. Denne aften tjener i øvrigt som release party for deres nye 7” vinyl Jeg Graver Huller i Mørket/Tag Noget. Ligeledes på Levitation.

 

THE JANITORS (SE) 

Med ”Drone Head” udgav The Janitors fra Stockholm et af de mest interessante psykedeliske albums i 2013. I en tid hvor mængden af psykedeliske rock bands synes helt uoverskuelig, fremstod ”Drone Head” som sin egen med en mørk, fuzz-befængt og ondskabsfuld lyd. Det fik Bad Afro op på mærkerne og resultatet er 12” EP’en Evil Doings Of An Evil Kind med fire sange, der udkommer den 22. september i forbindelse med bandets optræden på Liverpool International Festival of Psychedelia.

Evil Doings Of An Evil Kind er en samling af støjende og skurrende sange, der ikke forsøger at skåne de sarte. De fleste sange har et anslag af noget ubehageligt, hvor det lyder som om, at man risikerer få en på lampen, hvis man kommer for tæt på. The Janitors er larmende og monotone og alligevel sniger der sig ofte et melodisk groove ind i musikken, så det hele ikke bare bliver ren smadder.

Det er anden gang, at The Janitors besøger København. Første gang var til Copenhagen Psych Fest i foråret 2014.

 

TYRANTS & KINGS 

Den genreeksperimenterende og til tider støjende kvartet, Tyrants & Kings, udgav deres 3. album Run, March, Burn! i slutniningen af juli 2014 på Nordic Music Society. Et larmende, beskidt og råt album om livets skyggesider der følger den røde tråd i Tyrants & Kings' mørke tekstunivers. Run, March, Burn! har fået sin lyd gennem en 40 år gammel britisk Trident-mixerpult, der med sin varme analoge klang udgør rygraden i Tyrants & Kings lydbilleder. Albummet lyder umiskendeligt som Tyrants & Kings og bygger samtidig videre på den genrenedbrydende tradition, bandet har haft siden det anmelderroste debutalbum. Med Dennis Kasten har bandet desuden en af Danmarks bedste rock-stemmer ved roret.

 

DJ JAN SNEUM

Den legendariske radio vært på P3 og sidenhen garagebestyrer på P6, gør sig normalt ikke som DJ, men vi har lokket ham med nogle sjældne vinyler og det er en ære, at han stiller op og vender plader før og mellem koncerterne.

TILFØJ TIL KALENDER
Lørdag 11. okt 2014
Add to Calendar