LØRDAG 20. APR 2024 - KL 21.00
ENTRÉ: 130KR

GNOOMES(SI)

REX KYED

Den russiske 'stargaze'-eksilduo, Gnoomes, får debut på dansk jord på Loppen den 20. april 2024! Det bliver syret - helt uden nogen form for genresuffiks. 

Gnoomes er et af de bands, der ikke kan sættes i bås - besætning, genrer og det lydmæssige univers er i konstant bevægelse. Hvad der startede som en kvartet i den russiske by Perm for foden af Uralbjergene med debutpladen Ngan!, der dykker ned bevidsthedsuvidende musik i den mere psych-rockede ende af spektret a la Goat, har gennem en 10 år lang rejse udviklet sig til en duo, der nu i år spiller på en dansk scene for første gang. 

Den efterfølgende plade Tschak! endte derimod ufrivilligt med at blive gruppens første bud på at lave psykedelisk musik i komplet ædruelighed - det mere af nød end med vilje. Tre af Gnoomes medlemmer endte med et kortere ophold i et russisk fængsel efter, at de blev anholdt for at være skæve på gaden - noget, der af bandet beskrives som en "psykedelisk oplevelse".

Musikken blev dog aldrig mindre trippy trods Gnoomes' mere klare hoveder - tværtimod leger Tschak! og gruppens tredje plade MU! med endnu flere genre, og gruppen bevæger sig i et kalejdoskopisk univers, hvor Popol Vuh-esque kraut smelter sammen med støvede keyboards og finurlig elektronik. 

2024 markerer starten på et helt ny kapitel for Gnoomes. Gruppens kerne, Sasha og Masha Piankov, står nu tilbage som en dynamisk duo efter en flytning til Slovenien, der er klar til at tage Gnoomes musikalske ånd med i en mere minimalistisk, men stadig kraftfuld retning. Samtidig markerer 2024 også Gnoomes 10-årsjubilæum, og for at ære og mindes et årtis sonisk rejse, drager Gnoomes resterende besætning nu på tour i Storbritannien og Europa, hvor man kan få lov til at møde Gnoomes fængslende lydbilleder i et intimt duoformat. 

Sving forbi Loppen og mød Gnoomes på deres rejse, hvor de fejrer et årti med musikalsk udvikling, modstand og kreativitet på vejen mod nye horisonter. 

REX KYED

REX KYED arbejder i et eksperimentelt, industrielt, ambient lydunivers og præsenterer denne aften overvejende nyt material, som er en del af deres næste album.

Peter Kyed og Anders Rex startede deres samarbejde da de mødtes i The Bleeder Group, siden blev Kyed hentet over i Rex’s daværende guitarbaserede drone/noise/kraut projekt Svartbag.

REX KYED er den elektroniske videreførelse af Svartbag, der ved hjælp af soundscapes, field recordings, og dekonstruerede minimnale melodi sekvenser maler et abstrakt og filmisk lydunivers.

Den 18. april udgiver REX KYED den digitale single ”Twin Light Voyager”.Den kan høres på alle officielle streamings tjenester. Singlen er en forløber for et kommende album.

 

TILFØJ TIL KALENDER
Lørdag 20. apr 2024
Add to Calendar