LØRDAG 14. OKT 2023 - KL 21.00
ENTRÉ: 150KR

DO NOTHING(UK)

HUMOUR(UK)

I slutningen af juni udgiver Do Nothing endelig deres længe ventede debutalbum Snake Sideways, og til efteråret kan det britiske post punk-orkester opleves på dansk grund for første gang, når de gæster Loppen lørdag d. 14. oktober med Glasgow-baserede Humour som special guests!​

Do Nothing består af barndomsvennerne Chris Bailey (vokal), Kasper Sandstrom (guitar), Charles Howarth (bas) og Andrew Harrison (trommer), der voksede op i Nottingham, og begyndte at spille sammen som teenagere. Med udgivelsen af EP'erne, Zero Dollar Bill fra 2020 og Glueland fra 2021, lykkedes det dog bandet at etablere sig blandt en spændende skare af nye britiske bands, samlet løst under post punk-banneret, og har spillet prominente festivaler som Green Man Festival og Manchester Psych Fest såvel som adskillige headliner shows i hjemlandet.

Til sommer står den britiske kvartet endelig klar med debutalbummet Snake Sideways, hvor de lige har sluppet førstesinglen "Amoeba". Albummet beskæftiger sig høj grad med Baileys frustration og frygt over ikke at blive færdig med materialet til albummet, mens deadlinen blot rykkede tættere og tættere på. Heldigvis fik Bailey skrevet sig ud af skriveblokaden, og resultatet viser bandet fra deres mest sårbare side indtil nu! 

Albummet er ifølge Bailey selv også Do Nothings mest eksperimenterende værk til dato - et ængsteligt og introvert album, der formidler et budskab om håb gennem nogle af bandets hidtil mest melodiske sange. Alt sammen uden at miste de absurde tekster og den frenetiske energi, der har været med til at opbygge deres fanbase.

Snake Sideways handler ikke udelukkende om Baileys skriveblokade. På tværs af de ti numre beskæftiger det sig med identitetsdannelse, følelsen af at svigte andre, drømmenes usikkerhed og selvkritikkens uundgåelige fængsel. Albummet forbliver jordnært hele vejen igennem og hvert et sekund af Snake Sideways er en fejring af triumfen et album, der i høj grad eksisterer trods selvhad, manglende evne til at skabe og frygten for aldrig at komme i mål med det. Samtidigt er det også en markering af venskabet i bandet og deres årtier lange bånd.

Intet i livet bliver nogensinde helt, som vi forestiller os det, og på Snake Sideways indkapsler Do Nothing denne rejse i sin helhed. Det er en ujævn tur, men en tur, der finder et band, der endelig har fundet fred med deres egne ufuldkommenheder.

Albummet udkommer d. 30. juni via The Orchard og lørdag d. 14. oktober kan du få sangene serveret live på Loppen, når det britiske post-punk-orkester rammer Danmark for første gang nogensinde!

HUMOUR
Humour blev dannet i 2021 under lockdown, hvor de skrev og indspillede det materiale, der skulle blive til fundamentet for deres anerkendte debut-EP pure misery. For kort tid siden udgav det Glasgow-baserede band den nye single "The Halfwit", og der er tydeligvis kun én vej frem for det nye post-punk orkester; fremad!

TILFØJ TIL KALENDER
Lørdag 14. okt 2023
Add to Calendar