TORSDAG 26. NOV 2020 - KL 20.00
UDSOLGT

COLLIDER

TETTIX HEXER

Med en lyd inspireret af 90'ernes shoegaze, slacker og twee bands, er Collider hurtigt blevet en anmelderdarling i Danmark. Torsdag d. 26. november indtager de Loppen i selskab med den excentriske, elektroniske og grænsesøgende glitch-musiker Tettix Hexer. 

Det danske avant-garde nugaze band Collider er lyden af euforiske drømmende og støjende guitarer med eksplosive undertoner, kombineret med hypnotiserende dreng-/pigevokalharmonier mellem bandets to leadvokalister Marie Janssen (Kirsten & Marie) og Troels Damsgaard.

Det er svært at ignorere den åbenlyse indflydelse fra 90'ernes shoegaze, slacker og twee-bands, som Collider på fornemste vis blander sammen til en uforudsigelig og forfriskende fusion af genre og udtryk - tilsat en ekstrem kraftfuld spilleglæde, der efterlader dig stakåndet i en lykkerus.

Debutalbummet -><-’ udkom sidste februar på pladeselskabet Escho, og blev lynhurtigt en anmelderfavorit. Soundvenue (5/6) udråbte albummet som ”én af de mest intense, forfriskende albumdebuter fra et dansk rockband i lang tid”, mens Informations anmelder Ralf Christensen skrev:

”I selskab med Collider lyder verden igen, som om den tilhører elguitaren og guitarpedalerne – og den mest respektløse del af ungdommen"

Det seneste år har bandet været i studiet for at lave opfølgeren til debuten. Udgivelsesdatoen er endnu ikke offentliggjort, men mon ikke Collider disker op med uudgivet materiale til koncerten på Loppen.

Tettix Hexer er en musiker, som er svær at fastholde. Anonym og excentrisk på samme tid med en lyd af fremtid blandet med elektroniske længsler, der synes at skue tilbage. Som det hedder om den gådefulde kunstner i en beskrivelse, der florerer på nettet: "A world of intense tonal sensation, heavily pulsating (meta)progress, enigmatically engaging pattern-beats, energetic emancipation."

Tilbage i marts udkom den første fysiske udgivelse fra Tettix Hexer i form af albummet The Great Vague, som har fået opmærksomhed både herhjemme og internationalt set. Danske Passive/Aggresive anbefalede også albummet i den første fase af lockdown med ordene: 

"Adskillige numre synes at indkapsle og give form til en energi, der virker så intens, at man står tilbage med en følelse af, at de kompositionelle rammer nærmest er ved at sprænges"

Glæd dig til at blive kastet rundt i en kalejdoskopisk musikoplevelse i selskab med Collider og Tettix Hexer torsdag d. 26. november på Loppen. 

TILFØJ TIL KALENDER
Torsdag 26. nov 2020
Add to Calendar