FREDAG 16. DEC 2022 - KL 21.00
UDSOLGT

EKSTRAKONCERT

BERTRAND BELIN(FR)

DJ MS. JEKEL

OBS. Ekstrakoncert.

Den franske singer-songwriter, forfatter og komponist, Bertrand Belin, har med sin store skabertrang og fortællende poesi a la Leonard Cohen, skabt en solid fanbase verden over. ​Med seks album i bagagen og et utal af projekter indenfor både film, dans og teater, har Belin allerede sat sit præg på den kulturelle scene. Til maj udkommer hans syvende værk, Tambour Vision, som følges op med en Europatour, der kommer forbi Loppen d. 16. december, hvor DJ Ms. Jekel sætter stemningen inden koncerten.

I en verden, hvor man føler sig anderledes, har den franske komponist, forfatter og singer-songwriter, Bertrand Belin, fundet sin mening med livet i at komponere. Det er også konceptet bag Bertrand Belins syvende album, Tambour Vision, som står til at udkomme i maj i år. 

Den perfekte modgift mod vores angst og ensomhed findes i en hybrid af fransk pop, der helt sikkert vil ophøje både sanser og kampånd. Et middel mod nutidens banalitet, om man vil, da dette album kaster enhver lænke af sig og hylder friheden. Frihed har heller ikke været fremmed for denne kreative kraft, som har ramt Bertrand Belin siden udgivelsen af hans første album i 2005. Men det stråler klarere på Tambour Vision end nogensinde før.

Tambour Vision er et projekt lige fra Belins sjæl og blev skabt hans hjemmestudie i de parisiske forstæder i 2021. Selvom Tambour Vision blev skabt bag lukkede døre, blev det bragt til live af et ægte kammeratskab mellem Belins mangeårige partner-in-[musical]-crime, Thibault Frisoni. 

Resultatet er et album fyldt med konstante kontraster, både lydmæssigt og semantisk. Trommemaskiner trækker os ind, guitaren tager et bagsæde, mens en mellotron med sine ebbende vindtoner skiller sig ud fra de andre synths og keyboards. En lyd, der umiddelbart er velkendt, samt er et frigjort bud på klassicisme. Beatet runder det hele perfekt af som et snigende groove, der for alvor kommer til sin ret på scenen. 

Tambour Vision opfordrer nemlig til dans. Det er New York-stilen fra 1970'erne, som vi bør lede efter i nogle af albummets referencer, og inspiration kommer fra Alan Vega og Talking Heads dog med et hint af nyere artister som Alex Cameron og Art Feynman. Det er fortællingen om Tambour Vision, og det kan opleves live på Loppen til december.

TILFØJ TIL KALENDER
Fredag 16. dec 2022
Add to Calendar