TIRSDAG 30. JAN 2024 - KL 20.30
ENTRÉ: 230KR

LOPPEN X VINTERJAZZ WARM UP

ALABASTER DEPLUME(UK)

LAUST MOLTESEN

DJ LÖSGODIS

OBS. FÅ BILLETTER!

Efter to medrivende koncerter på dansk jord, vender Alabaster dePlume endelig tilbage til København. Oplev den britiske jazz-poet, når han indtager Loppen tirsdag d. 30. januar med et nyt kapitel i sin kreative blanding af spirituel jazz, spoken word, ethio-jazz og eksperimentel sangskrivning som opvarmning til Vinterjazz 2024 med Laust Moltesen som special guest.

Alabaster dePlume har for vane at forvandle hverdagens trivialiteter til det absurde. Den i London bosatte saxofonist, komponist og poet Gus Fairbairn aka Alabaster DePlume har en kreativ og inddragende tilgang til sin sangskrivning, hvor han i collagestil blander spoken word med spirituel jazz, britisk folkemusik, mellemøstlige skalaer, ethio-jazz med mere.

Den britiske poet-performer udgav sin debut Peach i 2015, men det var først med udgivelsen af albummet Gold i 2022, at anmelderne for alvor fik øjnene op for dePlume. Samme år gæstede han Loppen, hvor han - med en blanding af jazzet improvisation, esoterisk soul og selvhjælpsgruppe med dePlume selv som lige dele kosmisk prædikant og livsstilsguru - efterlod et velbesøgt Loppen i ekstase under Copenhagen Jazz Festival.

"Alabaster dePlume ramte ordene præcist ved sin første meget intense koncert i Danmark" - Politiken (5/6)

Gold fejrer den fælles akt at skabe musik og de relationer, der opstår, når man bevidst prøver at finde andre kreative stier sammen, og blev i samme tilgang blev indspillet i Londons Total Refreshment Centre med et kæmpe hold af skiftende musikere som bl.a. omfattede Sarathy Korwar, Tom Skinner (Sons of Kemet/The Smile), Rozi Plain (Devendra Banhart) og Tom Herbert (Polar Bear) i sessions over en to ugers periode.

I 2023 stod dePlume klar med albummet Come With Fierce Grace, der bygger på de selvsamme sessions fra indspilningerne til Gold, og selvom udtrykket på det nye album er mere sparsomt og percussivt, står udgivelsen som endnu et spirituelt, sjælfuldt, eksperimenterende og livsbekræftende vidnesbyrd om, hvad kemien i et (musikalsk) samarbejde kan udmønte sig i. 

"It is a must for jazz fans and anyone with an appreciation for rich and reflective creative art" - PopMatters (9/10)

Alabaster dePlumes nøglebudskab går på, at vi skal huske på, at livet er værdifuldt til trods for modgang og dårligdom. Det lyder banalt, men som en ægte guru formår den britiske jazz-poet at løfte det banale til en højere sandhed med sin balsam af spoken word og spirituel jazz, som kan og bør (!!!) opleves live på Loppen d. 30. januar.

LAUST MOLTESEN
Laust Moltesens musik er vægtløs og nysgerrig, fysisk og fortællende. Sansemættede observationer af sorg, neo-romantisk naturbesjæling og hyper-zoom på øjeblikke bæres frem af et legesygt guitarspil med rødder i vestafrika, old blues og folk - lidt som at høre en version af Nick Drake, der er vokset op i Mali.

TILFØJ TIL KALENDER
Tirsdag 30. jan 2024
Add to Calendar